Sari la conținut

Carmen Dan: Susțin orice măsură care ar putea detensiona situația

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, la Parlament, că susţine abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale, deoarece apreciază orice soluţie care ar duce la detensionarea situaţiei, în condiţiile în care protestul din Bucureşti este „spontan”.

Întrebată dacă este de acord cu abrogarea OUG privind Codurile penale, Carmen Dan a spus: „Apreciez că orice soluţie care ar duce la detensionarea situaţiei este benefică”.

În ce priveşte posibilitatea organizării unei manifestaţii a PSD pentru susţinerea Guvernului Grindeanu, ministrul a răspuns negativ. „Nu discutăm despre astfel de soluţii din perspectiva Ministerului. Obiectivul nostru este să ne luăm toate măsurile pentru a nu ajunge în situaţia în care să avem violenţe în stradă. Noi încercăm să protejăm cetăţenii”, a precizat ministrul de Interne.

Carmen Dan a susţinut că protestul din stradă este „spontan”, motiv pentru care „îl tratează ca atare”, scrie News.ro.

Întrebată a doua oară dacă este de acord cu abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale, Carmen Dan a precizat: „Da, susţin orice măsură care ar putea detensiona situaţia”.