Sari la conținut

Raluca Turcan: Pericolul nu a trecut complet

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat sâmbătă, după anunțul premierului referitor la abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale, că "pericolul nu a trecut complet" și că este nevoie de anumite "clarificări" și "asigurări publice".

raluca turcan 2fb

"Este un pas important înainte. Considerăm că ar fi utile o serie de clarificări, care să dea încredere că domnii Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu au pus capăt definitiv încercărilor de a salva protejații politici. Este nevoie de asigurări publice și este nevoie de renunțarea la toate încercările de a lovi în DNA sau în alte instituții cu responsabilități în lupta anti-corupție. Am vazut în aceste zile tendința naturală a PSD și ALDE spre abuz, spre o guvernare în interesul unui cerc restrâns de persoane cu protecție politică. Considerăm că pericolul nu a trecut complet. Ar fi o crimă ca România să se întoarcă la arbitrariul legal din anii '90", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea a mai spus că oamenii "de bună-credință" trebuie "să rămână vigilenți".

"Tratamentul egal în fața legii este cel mai puternic element de coeziune internă pentru statele democratice. În aceste zile, mesajul oamenilor a fost foarte clar. Românii vor o guvernare europeană, vor decizii în interesul celor mulți", a mai afirmat Turcan.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că duminică va fi o ședință de guvern pentru abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale.