Membră a comisiei LIBE, despre cazul Kovesi: Guvernul României se comportă ridicol. Este inacceptabil!

Data actualizării: Data publicării:
sophie

„România nu se comportă ca un președinte demn al Consilului Uniunii Europene și încearcă să saboteze șansele numirii Laurei Codruța Koveși în funcția de procuror-șef european” - acestea sunt acuzațiile europarlamentarului olandez Sophie in 't Veld, membru al grupului ALDE din PE, și membru al comisiei LIBE, care va da miercuri votul final pentru șefia Parchetului European.

Citește și:

Într-o intervenție la postul de radio BNR, Sophie in 't Veld a afirmat că „este inacceptabil” ca România să își saboteze propriul candidat, doar pentru că a avut succes în lupta anticorupție.

Europarlamentara, care la începutul lunii a semnat o scrisoare, împreună cu Guy Verhofstadt, liderul ALDE din PE, adresată președintelui PE, Antonio Tajani, afirmă că guvernul României „se comportă ridicol”.

„Este extrem de stupid. Toate statele membre fac jocuri politice, dar sunt competente din punct de vedere politic”, a afirmat aceasta.

„Suntem dezamăgiți de atacurile la adresa unuia dintre candidații selectați pentru postul de procuror-șef al Parchetului European, atacuri lansate de autoritățile din România. Există îngrijorări cu privire la faptul că acestea riscă să submineze integritatea procesului de selecție”, i-au transmis într-o scrisoare Guy Verhofstadt și Sophie in 't Veld, din  grupul european ALDE, președintelui Parlamentului European Antonio Tajani.

Potrivit Politico.eu, campania contra lui Kovesi a fost criticată de mai mulți membri ai Parlamentului European. Publicația mai notează și că, cel mai probabil, controversele din jurul lui Kovesi l-au avantajat pe candidatul Franței

Laura Codruța Kovesi află astăzi dacă are șanse să fie șefa Parchetului European. Comisia LIBE din Parlamentul European are miercuri dimineață întâlnirea coordonatorilor, la ora locală 9:00, iar la ora locală 11:00 (12:00, ora României) este programată reuniunea extraordinară a Comisiei, când se va vota în privința candidatului pentru postul de procuror-șef al Parchetului European, o instituție nou înființată, ce va începe să funcționeze de anul viitor.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri