Exclusiv Parchetul European cere blocarea a 4,5 milioane de euro din afacerea „Stuful” a familiei baronului PSD Paul Stănescu

Data actualizării: Data publicării:
ID249439_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Liderul PSD Paul Stănescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parchetul European a cerut blocarea plăților către cele două firme apropiate de baronul Paul Stănescu. Firmele solicitau bani europeni pentru recoltarea stufului din Deltă. Digi24 a obținut în exclusivitate adresa care a ajuns la Agenția de Plăți În Agricultură (APIA).

Georgiana Iuzic, jurnalist Digi24: Potrivit unor surse Digi24, la finalul lunii februarie Parchetul European a solicitat APIA să blocheze plățile pe subvenția stufului până la finalizarea anchetei. Discutăm despre plăți care se ridică la 4,5 milioane de euro și care ar fi trebuit să ajungă la două firme apropiate de liderul PSD Paul Stănescu. Este încă un pas în ancheta care a fost deschisă de Parchetul European, după ce au apărut informații în spațiul public că această subvenție a fost special pregătită pentru firmele baronului PSD.

Discutăm de bani europeni care trebuiau să se acorde pentru recoltarea stufului din Deltă. Este o premieră în agricultură care a fost posibilă după ce Parlamentul a decis că stufărișul din Delta Dunării poate fi considerat pășune. Atunci ideea a fost promovată și de actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, care era în Comisia de agricultură.

În ianuarie, fostul șef APIA a decis să se ancheteze, să se vadă clar dacă această subvenție este legală sau nu. O lună mai târziu, chiar ministrul Agriculturii a decis să îl demită pe șeful APIA, însă în spațiul public motivele ar fi fost altele, cum că plățile către fermieri erau întârziate.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri