Sari la conținut

Percheziții DNA la poliția din Sinaia. Vila-fantomă a șefului poliției

ACTUALIZARE 12.20. Șeful poliției și adjunctul acestuia sunt suspectați că, în perioada 2013-2015, ar fi favorizat un om de afaceri din Sinaia pentru ca firma acestuia să nu fie vizată de organele de control fiscal. În schimb, ar fi primit foloase necuvenite în valoare de 40.000 de euro. Omul de afaceri deține un abator, o crescătorie de pești și o agenție imobiliară.

Procurorii au plecat din sediul poliției din Sinaia cu mai multe documente.

Percheziţii sunt la şi la o vilă-fantomă care nu figura în declaraţiile de avere ale şefului Poliţiei Sinaia. Procurorii au aflat însă că imobilul este folosit de familia poliţistului. 


Acțiunea este întreprinsă la inițiativa DNA Ploiești. Cei doi sunt suspectați că ar fi intervenit pentru rezolvarea unor probleme legale ale unor apropiați. Primele fapte ilegale ar fi fost comise încă din anul 2013, însă dosarul penal a fost deschis de procurorii DNA la sfârșitul lunii decembrie, în urma mai multor denunțuri. Ca urmare, au fost întreprinse și interceptări ale celor doi.

Cei doi șefi ai Poliției din Sinaia vor fi audiați la DNA Ploiești, urmând ca ulterior să fie luată decizia dacă vor fi reținuți sau nu, în funcție și de probele găsite. 

Este posibil, de asemenea, ca cercul suspecților să fie lărgit.

Pe aceeași temă