Percheziții în patru județe la o grupare care a clonat peste 6.000 de carduri

Data publicării:
suspect

Actualizare 9:00: Polițiștii percheziționează mașina de lux a unuia dintre suspecți. Mascații au descins și la locuința acestuia, dintr-un complex rezidențial din Timișoara.

Peste 6.600 de carduri din Statele Unite ale Americii au fost clonate, susțin anchetatorii. Cei peste 20 de suspecți furau datele, le vindeau unor membri ai rețelei din Pakistan și Rusia, apoi aceștia retrăgeau sume modice, până într-o mie de euro, pentru a nu atrage atenția autorităților.

Prejudiciul provizoriul se ridică la 150.000 de dolari.

La încetarea perchezițiilor, cei 22 de suspecți vor fi duși la audieri la sediul DIICOT din Timișoara.


Polițiștii de la Crima Organizată și și procurorii DIICOT caută mai mulți suspecți din Timiș, Mehedinți, Arad și Caraș-Severin. Sunt vizați în mod special patru lideri ai rețelei care falsificau carduri, se pare, din Statele Unite, Pakistan și Rusia.

Perchezițiile au loc în peste 22 de locuri. Deocamdată nu se știe prejudiciul creat. La una dintre locațiile din Timișoara au fost găsite și câteva grame de cannabis.

Anchetatorii DIICOT, în colaborare cu agenți FBI, sunt pe urmele acestora încă din 2008. Peste 20 de mandate de aducere au fost emise de judecători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri