Procuror bucureștean, percheziționat și audiat de DNA, cu avizul CSM

Data publicării:
18012013 20m 20procuror 20dna-44460

Procurorul va fi audiat și rămâne de văzut dacă îl vor reține, după ce au primit avizul secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, așa cum prevede procedura.

Procurorii din CSM au avizat percheziția, reținerea și arestarea magistratului, într-o ședință a secției de ieri, a confirmat oficial CSM.

„În şedinţa din data de 17 ianuarie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat - în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată - percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitului Neagu Tomiţă Ionuţ - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicatul instituției.

De ce este suspectat magsitratul

Suspectat de fapte de corupție este procurorul Tomiță Neagu, care ar fi implicat, potrivit surselor judiciare în mai multe tranzacții ilegale cu terenuri, în care ar fi cercetat și finul primarului din Jilava, județul Ilfov.

Însuși primarul localității este cercetat de mai bine de un an într-un dosar de corupție similar, în care sunt vizate mai multe tranzacții cu terenuri în județul Ilfov, iar până de curând a fost arestat preventiv. În urmă cu trei zile, el a fost eliberat, printr-o decizie definitivă a instanței supreme.

Procurorii au făcut percheziții, în această dimineață, la biroul magistratului, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Acesta este suspectat de fapte de corupție, respectiv de luare de mită în urma unor tranzacții cu terenuri.

Anchetatorii DNA au ridicat documente și urmează să îl audieze pe magistrat.

Și pentru a efectua percheziții, procurorii trebuie să aibă avizul secției din CSM.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri