Sari la conținut
News Alert

Șase dintre membrii Comisiilor Juridice parlamentare au ajuns în fața judecătorilor cu probleme de corupție

Fostul deputat liberal George Becali a părăsit Parlamentul la exact şase luni după ce depusese jurământul din Camera Deputaţilor. Instanţa supremă l-a condamnat la închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

George Becali a fost membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. La fel şi social-democratul Ioan Adam, un alt parlamentar cercetat penal.

Ioan Adam este, din ianuarie, arestat la domiciliu, cercetat fiind pentru corupţie în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Anterior, după ce a rămas fără imunitate, politicianul a demisionat din Parlament.

Vă rog din suflet, nu cred că un om cu trecutul meu ar putea fi un pericol pentru ordinea publică”, spunea Ioan Adam în noiembrie anul trecut.

Câteva luni mai târziu şi-a părăsit colegii şi liberalul Theodor Nicolescu. El este în arest în dosarul despăgubirilor pentru imobile supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Cel mai recent caz este tot al unui liberal din Comisia Juridică, Dănuţ Culeţu. Şi el a demisionat din Camera Deputaţilor, după ce a fost trimis în judecată pentru corupţie săvârşită când era prefect la Constanţa.

Nici Senatul nu a fost ocolit de aleşi cu probleme. După jumătate de an de la depunerea jurământului, Olosz Gergely a renunţat la fotoliu, tot din cauza problemelor penale.

Chiar şi şeful Comisiei Juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, pentru corupţie. Deşi a renunţat la funcţia din comisie, el şi-a păstrat mandatul.

Reporter: V-aţi gândit să vă daţi demisia din funcţia de senator?

Tudor Chiuariu: Nu, nu m-am gândit.