Caz șocant la Brașov. Un copil de 13 ani a fost ținut de părinți într-o cușcă și forțat să muncească la stână de la 7 ani

Data actualizării: Data publicării:
camera mizera cu pat murdar
Condițiile în care era ținut copilul din Brașov. Foto: DIICOT

Un copil de 13 ani a fost exploatat - obligat să muncească la o stână din judeţul Braşov şi ţinut în cuşcă de propriii părinți, potrivit DIICOT, care a efectuat miercuri mai multe percheziţii în acest caz.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Braşov efectuează percheziţii domiciliare la două aşezări pastorale (stână şi grajduri) situate pe raza judeţului Braşov, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului. Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei inculpaţi (rechizitoriul din 11.01.2024), a reieşit faptul că în perioada 2018 - 2022 aceeaşi victimă minoră, a fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către un făptuitor, proprietar al unor stâne situate pe raza unei comune din judeţul Braşov”, precizează DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, într-un comunicat transmis miercuri.

Minorul a fost agresat în mod repetat, adăpostit într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinut într-o continuă stare de aservire, potrivit DIICOT.

Surse judiciare au precizat că este vorba despre un copil de 13 ani, care era forțat să trăiască și să munceadscă în aceste condiții de propriii părinți. Abuzurile împotriva lui au început de cînd copilul avea 7 ani, au mai arărat sursele citate.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov. Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

stana bv 1
Stâna la care era exploatată victoma minoră. Foto:DIICOT

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri