Kremlinul a anunțat până când va continua așa-numita „operațiune militară specială” în Ucraina

Data publicării:
peskov si putin
Foto: Profimedia Images

Kremlinul a afirmat miercuri că „operaţiunea sa militară specială” în Ucraina trebuie să continue cel puţin până la cucerirea întregii regiuni Doneţk, din estul Ucrainei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o teleconferinţă cu jurnaliştii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că autointitulata Republică Populară Doneţk - o regiune separatistă sprijinită de Rusia care luptă cu forţele ucrainene din 2014 - controlează numai o parte din teritoriul mai mare pe care îl revendică.

„De aceea este necesar, ca un minimum, să eliberăm întregul teritoriul al Republicii Populare Doneţk”, a spus el.

Rusia şi-a lansat campania militară în Ucraina motivând că ar fi necesară pentru protejarea vorbitorilor de rusă din regiunea estică Donbas, din care Doneţk reprezintă jumătate, de un „genocid” care ar fi comis de Ucraina. Atât Kievul, cât şi ţările occidentale susţin că aceasta este o acoperire pentru o invazie în stil imperial.

Deşi Rusia controlează deja aproape întreaga regiune Lugansk, cealaltă jumătate a regiunii Donbas, ea deţine numai circa 60% din regiunea Doneţk.

Entităţile sprijinite de Moscova Doneţk şi Lugansk, alături de alte două regiuni ocupate de Rusia în sudul Ucrainei, solicită alipirea la Rusia după încheierea, marţi, a ceea Ucraina şi guvernele occidentale au catalogat drept „referendumuri false” pentru anexare.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri