Video Măcelul HIMARS. Cum au pierdut rușii în câteva minute 10 piese de artilerie, un tanc și cel puțin 4 camioane

Data actualizării: Data publicării:
Blindate și piese de artilerie rusești surprinse de un bombardament HIMARS în Ucraina.
Blindate și piese de artilerie rusești surprinse de un bombardament HIMARS în Ucraina. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Lansatoarele de rachete HIMARS din dotarea forțelor ucrainene continuă să provoace pierderi importante în rândul armatei ruse. Forțele speciale ucrainene au publicat pe rețelele sociale o înregistrare video care arată efectele bombardamentelor HIMARS împotriva pozițiilor ruse din Ucraina. În urma unui astfel de atac, forțele ruse au pierdut cel puțin trei lansatoare de rachete BM-27 „Uragan”, cel puțin trei obuziere Msta-S de 125 milimetri, precum și alte echipamente militare.

Imaginile, suprinse de o dronă de supraveghere a armatei ucrainene, mai prezintă distrugerea a cel puțin unui tanc și a 4 lansatoare BM-21 Grad, de tip „Katiușa”. Alte 4-6 camioane de transport au fost de asemenea distruse sau avariate în urma bombardamentelor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lansatoarele „Uragan” și obuzierele autopropulsate Msta-S sunt printre cele mai moderne piese de artilerie din dotarea armatei ruse.

Conform site-ului Oryx, care documentează pierderile ambelor tabere din războiul din Ucraina strict în baza dovezilor foto-video, Rusia a pierdut cel puțin 129 de lansatoare de rachete (Grad, Uragan etc.) și cel puțin 226 de obuziere autopropulsate (inclusiv 93 model Msta).

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri