Sari la conținut

MAE: Cetăţean român, repatriat din Yemen

Un cetăţean român a fost evacuat, duminică, în siguranţă, din Yemen pe traseul Sayyoun - Amman - Bucureşti, informează Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

MAE precizează că, pe tot parcursul deplasării, cetăţeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare, menţionează MAE.

MAE a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetăţeanul român repatriat, precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara"! - http://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796, arată sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă" - care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".