MAE l-a convocat pe Kuzmin după ce încă o dronă a căzut pe teritoriul României: Atacurile Rusiei reprezintă crime de război

Data actualizării: Data publicării:
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, in fotoliu, cu ochelarii pe nas
Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București. Foto: Facebook

Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, după ce o nouă dronă rusească a căzut  în România.

MAE „protestează ferm față de incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de 13/14 decembrie, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu”, arată un comunicat al MAE.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota, a transmis protestul ferm al autorităților române față de noul incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizată în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Oficialul român a solicitat ferm părții ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene, care pun în pericol securitatea națională a României și siguranța transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre și Marea Neagră.

Secretarul de stat a condamnat cu fermitate acțiunile părții ruse de escaladare a situației de securitate în regiune.

„Atacurile Federației Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene reprezintă crime de război”, mai transmite MAE.

Instituția spune că „acesta reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional”.

„Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.

Decizia MAE vine după ce o nouă dronă a căzut pe teritoriul României, lângă granița cu Ucraina, la patru kilometri de localitatea Grindu din Tulcea. La fața locului, MApN a găsit un crater de 1,5 metri. Forțele Aeriene au ridicat aeronave F-16 și Eurofighter Typhoon pentru a supraveghea zona.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri