Maratoane de vaccinare în Capitală în fiecare weekend, până la finalul anului. Programul centrelor - de dimineață până la miezul nopții

Data actualizării: Data publicării:
Maratonul vaccinării la Biblioteca Națională din București.
Imagine de la Maratonul vaccinării la Biblioteca Națională din București, din luna mai 2021. Foto: Ro Vaccinare/ Facebook

Până la finalul anului, în weekend, vor fi organizate maratoane de vaccinare în fiecare sector al Capitalei, care vor avea program prelungit până la miezul nopții, a anunțat marți președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

„Ţinând cont de această adresabilitate în creştere a persoanelor pentru vaccinare, am decis ca pentru Bucureşti, la fiecare final de săptămână, până la încheierea anului, să organizăm un astfel de maraton de vaccinare într-un centru de vaccinare din fiecare sector, care să asigure o accesibilitate după un program prelungit al persoanelor la vaccinare”, a afirmat medicul militar într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, în următoarele zile vor fi anunţate centrele de vaccinare cu program prelungit.

„În următoarele zile vom anunţa care sunt centrele în care vom avea un program prelungit. Ceea ce noi am propus este să avem un program de la 8,00 dimineaţa până la 12,00 noaptea, iar pe perioada nopţii să fie perioada în care să asigurăm igienizarea încăperilor.

Numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12,00 noaptea - 8,00 dimineaţa este semnificativ mai scăzut şi atunci probabil că aceste centre vor funcţiona cu program prelungit şi nu vor fi 24 de ore din 24.

Aceeaşi abordare aş lansa-o către celelalte judeţe, în mod deosebit către marile aglomerări urbane, către oraşele mari, pentru a organiza la sfârşitul fiecărei săptămâni cel puţin un centru de vaccinare care să aibă un program prelungit şi care să permită vaccinarea cu un program, aşa cum am spus, flexibil şi a unui număr cât mai mare de persoane, mai ales în centrele universitare, unde există personal voluntar, studenţii rezidenţi în cadrul acestor programe şi proiecte", a explicat Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Peste 30.000 de bucureșteni s-au vaccinat în centrele special deschise în oraș, în cadrul „Maratonului pentru viață” de weekend-ul trecut. Au fost șase astfel de locuri, câte unul în fiecare sector.

Citește și: Gheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri