Marcel Ciolacu: România deblochează prima tranșă din acordul de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova

Data publicării:
Marcel Ciolacu, premierul României
Marcel Ciolacu, premierul României. FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri că Guvernul deblochează prima tranşă din acordul de finanţare nerambursabilă acordat de România Republicii Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro.

„Deblocăm azi şi prima tranşă din acordul de finanţare nerambursabilă acordat de România Republicii Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro”, a anunţat premierul, în şedinţa de guvern.

Marcel Ciolacu a arătat că a fost la Chişinău săptămâna trecută şi a promis acest lucru Guvernului moldovean. „Azi ne ţinem de cuvânt. Concret, le oferim microbuze pentru transportul şcolar şi finanţăm lucrări de alimentare cu apă pentru mai multe localităţi”, a mai afirmat premierul Ciolacu.

Detaliile acestui acord au fost discutate în 11 februarie, după ședința comună a guvernelor României și al Republicii Moldova. Atunci, Nicolae Ciucă spunea că acordul privind asistența financiară nerambursabilă de 100 milioane de euro în beneficiul Republica Moldova va fi instrumentul prin care România va sprijini „în mod practic, în perioada următoare, financiar și tehnic, eforturile Republicii Moldova de dezvoltare durabilă, de avansare pe calea reformelor și apropierii de UE, precum și de creștere a rezilienței în sectoare esențiale pentru societate”.

„Acest acord va fi, practic, instrumentul prin care ne propunem să susținem racordarea fermă, solidă a Republicii Moldova la spațiul european, prin România – prin drumuri și poduri, prin rețele de electricitate și gaz, prin proiecte de dezvoltare locală. Acordurile care vizează construirea unui pod peste râul Prut între Ungheni și Ungheni, respectiv consolidarea podului rutier de frontieră între Galați și Giurgiulești au o puternică semnificație practică și simbolică privind conectarea între România și Republica Moldova”, explica Nicolae Ciucă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri