Sari la conținut

Marian Oprişan, presiuni asupra jurnaliştilor în timpul conferinţei lui Dragnea

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a asistat la conferinţa de presă a lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu de după şedinţa CExN, strigând în mai multe rânduri, în timp ce liderul PSD răspundea întrebărilor, că jurnaliştii trebuie să îl chestioneze pe acesta şi despre decizia instanţei în cazul casei lui Klaus Iohannis din Sibiu, concluzionând că jurnaliştii "nu au curaj".

marian oprisan psd.ro

Conferinţa lui Liviu Dragnea şi lui Sorin Grindeanu a început cu discuţiile privind remanierea guvernamentală şi numirea noului ministru al Justiţiei. La conferinţă au asistat şi mai mulţi lideri PSD, printre care şi şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan. Acesta a vociferat în mai multe rânduri că jurnaliştii nu îl întreabă pe Dragnea şi despre casa pierdută în instanţă de Klaus Iohannis. 

De câteva ori, aceştia s-au întors către Oprişan şi i-au zis că vor întreba după ce vor fi epuizate subiectele cu privire la situaţia din Guvern şi din PSD, iar alţii l-au rugat să vorbească mai încet, pentru că se auzea pe microfoane mai tare decât Dragnea.

Pe măsură ce conferinţa progresa, Oprişan a devenit din ce în ce mai iritat, în jurul său strângându-se şi alţi lideri PSD. Oprişan solicita insistent ca presa să îi pună întrebări lui Dragnea şi cu privire la acest subiect. "Nu aveţi curaj", le-a spus Oprişan unor jurnalişti.

Când, în cele din urmă, spre finalul conferinţei, presa l-a întrebat pe Dragnea despre acest subiect, întrebarea a fost pusă ironic: "Ne provoacă domnul Oprişan să vă întrebăm cum comentaţi decizia în cazul lui Klaus Iohannis". Dragnea a răspuns râzând: "Şi aveţi acest curaj?", moment în care Oprişan a strigat din nou: "N-a avut curajul, a dat-o pe mine!".

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Piteşti le-a respins irevocabil contestaţia în anulare la decizia Curţii de Apel Braşov.

Sursa: News.ro