Militarii uciși la Otopeni, în 1989, au fost comemorați. Părinte: „Ne-a spus că sunt bine toți, dar ei erau morți de două zile”

Data actualizării: Data publicării:
radu-negulici-tata-militar-mort-otopeni-1989

Cei 37 de militari care și-au pierdut viața la Aeroportul Otopeni, în decembrie '89, au fost comemorați luni. Au fost victimele psihozei teroriștilor din acele zile.

Acești părinți și-au pierdut la Revoluție băiatul. Tânărul de doar 19 ani era militar la o unitate din Câmpina.

Radu Negulici: „Noi știm că au fost chemați aici să apere aeroportul de teroriști și în perioada aceea Teodor Brateș transmitea în direct și când am auzit că spune că spre aeroportul Otopeni se îndreaptă 3 camioane, mi-am dat seama că acum îi curăță pe toți, știam că ei sunt plecați de la Câmpina și trimiși la București.”

După câteva zile, teribila bănuială a fost confirmată.

Radu Negulici: „Când ne-am dus la Câmpina, ne-a spus că copii noștri sunt bine toți, n-au nicio zgârietură, dar ei erau morți de două zile. La vreo două zile, ne-a anunțat că băiatul nostru a fost împușcat la Aeroportul Otopeni. Vă dați seama ce a fost, de atunci ne-am îmbolnăvit și de diabet de tip 2, ne-am îmbolnăvit și cu inima.”

Preoții au spus o rugăciune pentru toți militarii care au murit la Aeroportul Otopeni, în urmă cu 30 de ani. La comemorare a participat și ministrul de Interne.

Marcel Vela: „Au murit oameni nevinovați acum 30 de ani pentru că cineva sau scenariștii momentului au avut nevoie de jertfe, de sacrificii, de probe, ca să își justifice apoi acțiunile ulterioare.”

La finalul ceremoniei au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor jandarmi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri