Video Niciun weekend fără amenzi pe Autostrada Soarelui. Ce scuze au găsit șoferii: "Pasagerul a avut o nevoie urgentă, a trebuit să opresc"

Data actualizării: Data publicării:
Șofer oprit pe Autostrada Soarelui.
Șofer oprit pe Autostrada Soarelui. Foto: Captură Digi24

Polițiștii au tras pe dreapta și au amendat mai mulți șoferi și pasageri pentru nerespectarea legii, în unul dintre cele mai aglomerate weekenduri atât pe litoral, cât și pe Autostrada Soarelui. Unii nu au purtat centura de siguranță, nu aveau aprinse luminile de întâlnire ori au consumat substanțe interzise.

După cel mai aglomerat weekend al verii de pe litoral, Autostrada Soarelui a fost cea mai circulată autostradă din țară. Pentru a preveni accidentele, Poliția Rutieră a demarat o razie de control a șoferilor care se întorc din vacanță.

Georgian Drăgan - comisar șef IGPR: Din estimările de la acest moment, trec aproximativ 50 de mașini printr-un punct într-un minut. Valorile de trafic sunt ridicate, dar nu ne concentrăm doar pe A2, ci și pe DN1. 

Mai multi șoferi au fost amendați pentru că nu purtau centura de siguranță, că nu aveau permisul de conducere la ei ori pentru că au oprit pe banda de urgență să meargă la toaletă.

- Unul dintre pasageri a avut o nevoie urgentă, a trebuit să opresc. Am oprit în afara părții carosabile. Cel mai probabil voi formula o contestație și instanța va hotărî dacă este sau nu temeinic.

Polițiștii care au defășurat această razie pe A2 au testat șoferii și pentru substanțe interzise.

Chiar dacă poliția face controale periodice pentru a reduce numărul accidentelor, șoferii sunt nemulțumiți de faptul că pe autostrada se circulă destul de greu.

Citește și: Trafic intens pe A2 din cauza unui accident grav. Un pieton a încercat să traverseze autostrada și a fost lovit de o mașină

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri