Nouă români se află în continuare în Afganistan. Aurescu: Suntem în contact cu ei, nu au fost afectați de atacuri

Data publicării:
Militari americani asigură securitatea aeroportului din Kabul.
Militari americani asigură securitatea aeroportului din Kabul. Foto: Profimeidia Images

Nouă cetățeni români se află în continuare în Afganistan, a anunțat joi Ministerul de Externe, precizând că a luat legătura cu toți și că nu au fost afectați de atacuri.

„Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din Kabul. Condoleanțe familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniți!

MAE Romania / Celula de criză interinstituțională e în contact cu cei 9 cetățeni români aflați încă în Afganistan, care nu au fost afectați de atacuri”, a anunțat joi seară ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-un mesaj pe Twitter.

Două explozii au avut loc joi în apropiere de aeroportul din Kabul, provocând moartea mai multor persoane, printre care și personal american, și zeci de răniți. 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat atacul de la Kabul, precizând că operaţiunea de evacuare va continua.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri