Numărul de telefon unde rudele pot afla informații despre bătrânii salvați azi din căminele unde erau torturați

Data publicării:
perchezitii la azile de batrani
Polițiștii și procurorii au descoperit peste 100 de bătrâni abuzați de cei care trebuiau să îi îngrijească. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

56 de persoane din căminele de lângă București unde bătrânii erau chinuiți și ținuți flămânzi au fost duse la spitale în București, patru dintre ele rămânând internate. Poliția a făcut public numărul de telefon unde rudele pot suna pentru a afla informații.

"56 de persoane au fost duse deja la spitale din București. Doar patru au avut nevoie de continuarea tratamentului în spital și au rămas internate. Acțiunile noastre sunt pentru îngrijirea acestor persoane și transportarea lor la spitale", a declarat Bogdan Toma, de la DSU.

Totodată, poliția a făcut public un număr de telefon unde rudele pot afla informații despre bătrânii din cămine și locul unde se află acum. Numărul de telefon este – 0743164790.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției, a declarat că 26 de persoane vizate au fost identificate și vor fi duse la audieri.

15 martori vor fi audiați. Au fost ridicate mai multe probe, a spus Drăgan.

Din cei 56 pacienți transportați până acum, 38 au fost duși la Spitalul Militar, 18 la Spitalul Dimitrie Gerota, unde au fost evaluați.

În urma evaluării de la Spitalul Militar, 3 au fost transferați la Spitalul Alexandru Obregia și unul la Colentina. Restul au fost duși la centre sociale.

Polițiștii și procurorii au descoperit peste 100 de bătrâni abuzați de cei care trebuiau să îi îngrijească. Erau torturați, obligați să muncească și, de multe ori, nu primeau nimic de mâncare. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri