O femeie a fost reținută pentru propagandă teroristă. Mai avea o condamnare pentru același lucru

Data actualizării: Data publicării:
Ofițeri DIICOT mascați.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O femeie suspectată de propagandă teroristă a fost reținută de DIICOT. Ea a postat pe reţelele sociale materiale cu scene de luptă şi antrenamente ale membrilor unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, potrivit procurorilor.

Femeia este acum cercetată pentru promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru același gen de fapte)”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Femeia mai fusese condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte similare.

Procurorii spun că femeia era „într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare” și că „a accesat şi promovat în mod sistematic materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste active în Orientul Mijlociu”.

Este vorba inclusiv despre scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

„De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, inculpatul a promovat însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia”, spun procurorii.

Femeia va fi dusă azi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri