Cutremurul din Gorj a avut 94 de replici, 13 dintre ele s-au produs în timpul nopții

Data actualizării: Data publicării:
seismograf care inregistreaza un cutremur
Foto: GettyImages

94 de replici s-au înregistrat după cutremurul de 5,7 produs ieri din Gorj, iar 13 dintre ele s-au simțit în timpul nopții. 

ACTUALIZARE 11.10 Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade produs marți în județul Gorj a fost urmat până acum de 94 de replici, au anunțat miercuri reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). În localități din zona epicentrală intensitatea a fost de peste 7 grade.

Întrebați dacă au fost luați prin surprindere de activitatea seismică intensă din zonă, experții au răspuns: "Nu se puteau face predicții, suntem la cheremul naturii." 

Știrea inițială

13 replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 produs în urmă cu o zi în Gorj s-au simțit în timpul nopții. Seismele s-au produs între ora 00.25 și ora 05.28, potrivit informațiilor postate pe site-ul Institutului Național de Fizica Pământului (INFP).

Majoritatea replicilor au fost de intensitate mică.

Unul singur a ajuns la magnitudinea 3.3. Acesta s-a înregistrat la ora 02:30:22 (ora României), la adâncimea de 3.9 km.

Cutremurul de ieri a fost al doilea seism mare produs în regiune, în tot atâtea zile, deși experții spuneau că e o zonă seismică fără mare activitate.

Imediat după cutremur, la numărul de urgență 112 au fost peste o sută de apeluri care anunțau clădiri avariate. Doi oameni au fost răniți de bucăți de tencuială și cărămizi căzute. Cutremurul de ieri a afectat mai multe blocuri din Târgu Jiu, dar și sediile unor instituții din oraș. Pe listă e inclusiv Prefectura Gorj, care azi a rămas închisă. 

Seismul a fost resimţit până la Sofia şi la Belgrad, dar nu a făcut decât pagube minore, conform unui raport al Institutului seismologic american USGS.

Citește și:  Expert seismolog român din Japonia, despre cutremurele recente: E posibil că cutremurul din Turcia a crescut stresul seismic în zonă
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri