Foto Prima ședință a Consiliului Suprem de Apărare la care participă Orban și miniștrii PNL. Cine este ultimul PSD-ist din CSAT

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis prezideaz[ o ședință a CSAT la Cotroceni
Ședință CSAT Foto: Administrația Prezidențială

La Palatul Cotroceni a avot loc prima ședință CSAT după alegerile prezidențiale, dar și prima ședință la care participă premierul Ludovic Orban și miniștrii PNL. Administrația Prezidențială a transmis mai multe fotografii în care apar membrii CSAT, printre care și șefii SRI și SIE, Eduard Hellvig și Gabriel Vlase. Vlase este ultimul social democrat care a rămas la masa CSAT.

ACTUALIZARE 18:30 - Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței CSAT. El a anunțat cine îl va înlocui la conducerea Statului Major al Apărării pe Nicolae Ciucă, numit ministru. Este vorba despre generalul locotenent Daniel Petrescu.

Șeful statului a declarat că la ședința CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziție de peste 100 milioane de euro.

De asemenea, Klaus Iohannis a răspuns jurnaliștilor la întrebări despre „Cazul Caracal”. Președintele a spus că Monica Melencu, mama Luizei Melencu, tânăra care a dispărut fără urmă în luna aprilie, de pe o stradă din Caracal, va fi primită la Palatul Cotroceni, vineri, de către un consilier prezidențial.

Președintele a spus că va discuta cu toți liderii politici despre alegeri anticipate, care, în opinia sa, ar fi „foarte bine” să aibă loc în primăvara anului viitor. Iohannis a spus că multe lucruri pot fi rezolvate prin asumarea răspunderii guvernului, inclusiv „acea nefericită ordonanță de urgență 114”.

Klaus Iohannis a declarat, întrebat cum vede cearta între liderii PSD la scurt timp după ce a pierdut alegerile Viorica Dăncilă, că PSD-ul își schimbă fețele, dar nu și năravul. Șeful statului a adăugat că acest partid rămâne unul neformat care se ocupă doar de interesul propriilor baroni locali.


La ședință mai participă ministrul Apărării, ministrul Internelor, ministrul Justiției, ministrul Finanțelor, ministrul de Externe și ministrul Economiei.

Conform unui comunicat de presă, pe ordinea de zi a ședinței CSAT sunt mai multe subiecte printre care rectificarea bugetară, obiectivele României înainte de reuniunea șefilor de stat și de guvern din NATO și numirea șefului Statului Major.

„Miercuri, 27 noiembrie a.c., începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:
• Obiectivele României la Reuniunea aniversară a șefilor de stat și de guvern din NATO (Londra, 03-04 decembrie 2019);
• Planul de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2020;
• Propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, pe anul 2019;
• Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru anul 2020;
• Avizarea numirii în funcția de Șef al Statului Major al Apărării.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.”

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri