Adrian Câciu, despre a doua tranşă de bani din PNRR: Până la finalul lunii să încasăm aceşti bani. Comisia trebuie să evalueze cererea

Data publicării:
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, susține o conferință de presă la Guvern pe 5 octombrie 2022.
Adrian Câciu, ministrul propus la Investiţii şi Proiecte Europene. Foto: Ilona Andrei/Inquam Photos

Ministrul propus la Investiţii şi Proiecte Europene, Adrian Câciu, a declarat miercuri, după audierile din comisii, că speră ca până la finalului lunii să se încaseze banii din a doua tranşă din PNRR. El a arătat că se aşteaptă o decizie a CCR şi apoi Comisia trebuie să evalueze cererea săptămâna viitoare, să ne dea răspunsul final şi apoi parcursul de plată, potrivit News.ro.

„Până la finalul lunii să încasăm aceşti bani din tranşa a doua din PNRR, pentru că până la urmă este destul de întârziată această cerere de plată şi acesta este primul lucru pe care îl voi face când voi prelua portofoliul de la MIPE”, a spus Adrian Câciu la Parlament.

El a arătat că există o discuţie cu Comisia Europeană.

„Chiar astăzi există o decizie pe care o aşteptăm de la Curtea Constituţională pentru un anumit jalon din cele în discuţie şi Comisia trebuie să evalueze cererea săptămâna viitoare, să ne dea răspunsul final asupra cererii de plată şi apoi parcursul de plată”, a mai adăugat Câciu.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri