Doar 9.000 de români s-au înscris pentru votul prin corespondență. PNL îți arată cum poți vota mai ușor

Data publicării:
Imagine Advertorial

Au mai rămas doar 3 săptămâni până la finalizarea înscrierilor pentru votul prin corespondență și, potrivit celor mai recente date, doar aproximativ 9000 de români s-au înscris pentru a-și exercita votul folosind acest sistem.

Site-ul www.votstrainatate.com, lansat de PNL, explică procesul prin care românii pot vota prin corespondență, aceasta fiind o modalitate comodă de vot la distanță, fără cozi și fără costuri. 

PNL arată că, pentru a vota prin corespondență, românii care locuiesc în Diaspora trebuie să se înregistreze pe portalul AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) până pe 11 septembrie 2019. Apoi, aceștia aleg modalitatea de transmitere a votului, adică felul în care votul ajunge în România: fie plicul se trimite prin poștă, gratuit sau plicul se poate duce la ambasada / misiunea diplomatică din țara respectivă, arată site-ul www.votstrainatate.com

PNL informează că în intervalul 16 septembrie – 17 octombrie 2019 autoritățile române expediază plicurile care conțin toate documentele necesare votării tuturor cetățenilor români care s-au înregistrat pe AEP, optând pentru votul prin corespondență. Aceștia urmează să primească 2 plicuri distincte, pentru fiecare tur al alegerilor prezidențiale. 

Pentru primul tur de scrutin, toate plicurile trebuie să ajungă în țară sau la ambasadă/misiune diplomatică până pe cel târziu 7 noiembrie 2019, iar pentru cel de-al doilea tur până pe cel târziu 21 noiembrie 2019. 

Fiecare pas al procesului de vot prin corespondență îl poți găsi explicat pe site-ul lansat de PNL: www.votstrainatate.com

Tot azi, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că proiectul de lege depus de senatorul liberal Viorel Badea care prevede dublarea numărului de parlamentari ce reprezintă cetăţenii români aflaţi în diaspora, a fost votat de forul de conducere al partidului. 

"Am votat un proiect de lege propus de PNL Diaspora care să ducă la dublarea numărului de parlamentari care reprezintă cetăţenii români aflaţi în diasporă în corespondenţă cu numărul de cetăţeni români care sunt înregistraţi oficial ca cetăţeni români cu domiciliul în străinătate", a declarat, azi, la finalul şedinţei Biroului Executiv, preşedintele PNL Ludovic Orban. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri