Sari la conținut

Băsescu: Consider că mi-am încheiat mandatul de preşedinte al PMP

Traian Băsescu a anunţat pe pagina sa de Facebook că intenționează să părăsească funcţia de preşedinte al PMP. Fostul președinte își motivează decizia afirmând că și-a atins obiectivul de a crea un partid nou care să acceadă în Parlamentul European şi în Parlamentul României.

traian basescu digi24 timisoara

"Sincer cred că mi-am atins obiectivul politic de a crea un partid nou şi mi-am încheiat şi misiunea politică în fruntea Partidului Mişcarea Populară. În 2014 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul European. La legislativele din 2016 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul României . Există o osatură sănătoasă a partidului, pe care o nouă generaţie de politicieni să poate să construiască un partid puternic. Eu consider că de azi, începând cu reluarea lucrărilor Parlamentului, mi-am încheiat mandatul în funcţia de preşedinte al PMP şi voi declanşa imediat procedurile de predare a ştafetei către cei care trebuie să preia responsabilitatea evoluţiei partidului. Să avem zile bune," a scris Traian Băsescu.

Într-un răspuns pentru un internaut, Traian Băsescu afirmă: "Pur şi simplu m-am săturat de jigniri şi umilinţă. Voi rămâne un simplu senator care va încerca să pună la dispoziţia ţării experienţa pe care a acumulat-o".