Cine este Ionel Arsene, șeful de CJ reținut de DNA

Data actualizării: Data publicării:
Ionel Arsene in costum popular, drapel in spate
Ionel Arsene încearcă să evite extrădarea în România. Foto: Facebook

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, reținut joi de procurorii DNA pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de influență, este un susținător și un apropiat al președintelui PSD, Liviu Dragnea. În aprilie 2016, alături de alți lideri PSD strânși la sediul partidului, aștepta cu înfrigurare sentința lui Dragnea în dosarul „Referendumului”, iar mai de curând, milita pentru tranșarea rapidă a conflictului dintre șeful PSD și premierul Mihai Tudose.

ARSENE 180115_PSD_CEX_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce PSD a decis să o propună pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier, Ionel Arsene a scris cuvinte de laudă la adresa acesteia. „O cunosc de mult timp pe Viorica Dăncilă și consider că întrunește calitățile necesare pentru a ocupa funcția de prim-ministru. Este o femeie cu o mare capacitate de a colabora cu ceilalți, nefiind conflictuală, extrem de apreciată în partid, dar și în afara lui. Cred că este o propunere foarte rațională și foarte potrivită pentru momentul acesta în care ne aflăm, o propunere care poate să dea unitate acțiunii PSD-ului, atât la nivel politic, cât și guvernamental”, scria Arsene, pe contul său de Facebook.

Apoi, miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis anunța că acceptă desemnarea drept premier a Vioricăi Dăncilă, șeful CJ Neamț scria: „Apreciez că președintele Iohannis a dat dovadă de responsabilitate și a refuzat să dea curs propunerilor iresponsabile ale celor din opoziție, acceptând propunerea PSD pentru funcția de premier în persoana Vioricăi Dăncilă”.

În contextul scandalului de săptămâna trecută din Liviu Dragnea și Mihai Tudose, Arsene s-a numărat printre cei care au solicitat convocarea rapidă a Comitetului Executiv al PSD. „Responsabilitatea faţă de cetăţean este principala atribuţie a unei guvernări. În momentul în care declaraţiile celor desemnaţi să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea ţării, dar şi încrederea românilor în instituţiile statului, atunci suntem într-o situaţie anormală. Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât şi pentru PSD în faţa românilor iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toţii în faţa românilor şi să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putinţă, într-un Comitet Executiv Naţional pentru a clarifica situaţia guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar şi al PSD”, spune Ionel Arsene, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Anul trecut, în contextul scandalului dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, Arsene a avut întâlniri cu acesta din urmă și cu Victor Ponta, în calitatea de „emisar” al șefului PSD. „Majoritatea covârșitoare a filialelor PSD condamnă categoric tentativa ilegală și neconstituțională a celor doi foști membri ai partidului, Sorin Grindeanu și Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acțiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat și nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice și constituționale”, transmitea public și filiala PSD Neamț, condusă de Ionel Arsene.

Fost deputat PSD și lider al PSD Neamț, Ionel Arsene a fost ales președinte al CJ Neamț în iulie 2016, prin votul consilierilor PSD, ALDE și PMP.

În aprilie 2016, alături de alți lideri ai PSD, printre care Valeriu Zgonea, Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu și Rovana Plumb, Arsene aștepta, în Kiseleff, ca magistrații de la ICCJ să anunțe decizia definitivă în dosarul „Referendumul”, după ce, în prima instanță, Liviu Dragnea primise un an de închisoare cu suspendare.

În 2014, pe când era deputat PSD, Ionel Arsene a ajuns subiect în presa de scandal, după ce o televiziune locală a difuzat un filmuleț în care ar fi apărut acesta întreținând relații sexuale cu o tânără, despre care s-a spus, la momentul respectiv, că ar fi fost elevă. După apariția imaginilor, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț s-a autosesizat, dar a înaintat cazul Parchetului General, competent să îl ancheteze pe deputat. Arsene a negat veridicitatea filmulețului: „Fără argumente reale și solide, unii dintre adversarii mei politici, din disperare, au ajuns să folosească trucaje video în încercarea de a-mi păta imaginea publică. Doresc să le transmit un mesaj foarte clar: nu mă voi lăsa intimidat de nimeni! Am încredere în ceea ce fac în slujba cetățenilor, ca reprezentant în Parlament al județului Neamț, și în deciziile mele în calitate de președinte al unei organizații de partid”.

În campania pentru alegerile parlamentare din 2012, Liviu Dragnea îl lăuda, într-un clip, spunând că „este un tânăr de care Parlamentul are nevoie și de care comunitatea are nevoie, este un tânăr care a reușit prin forțele proprii, un tânăr care-și iubește oamenii, își iubește comunitatea, înțelege ce înseamnă dezvoltare, și care vrea să meargă în parlament nu pentru el, ci pentru cei care-l aleg și care-l voetază. Votați-l pe Ionel Arsene și sprijiniți-l”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri