Ciolacu acuză USR și Forța Dreptei, care au atacat măsurile fiscale la CCR, că „s-a pierdut deja un miliard de lei”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, sâmbătă, că prin atacarea la CCR a legii pe care şi-a asumat răspunderea în Parlament s-a pierdut deja un miliard de lei, din reorganizare şi din combaterea evaziunii. „Vom încerca să recuperăm”, a transmis premierul.

„Ministrul de finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. Cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR s-au pierdut deja sume pe care ne bazam în primul şi în primul rând din reorganizare şi din combaterea evaziunii. În jur de un miliard, dar vom încerca să recuperăm”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Întrebat ce se întâmplă dacă legea va fi declarată neconstituţională, premierul a afirmat: „Vom vedea dacă se întâmplă acest lucru, care părţi neconstituţionale şi o să grăbim. Avem şi acest scenariu făcut împreună cu ministrul de finanţe”.

Ciolacu a reiterat ideea că situaţia economică a României nu este dificilă.

„Nu avem probleme de incapacitate de plată, de nimic. Noi avem o singură problemă de a ne încadra într-un deficit, unde avem de închis cu Comisia, să vedem cheltuielile directe şi indirecte în ceea ce priveşte Ucraina (...) România nu va fi amendată cu 0,5% din PIB, pentru că, în eventualitatea în care depăşeşte deficitul, lucrurile sunt sub control”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că „lucrurile nu sunt critice”.

„Nu avem probleme de salarii, de pensii, dimpotrivă. Săptămâna viitoare voi avea o întâlnire cu dânsul (ministrul Finanţelor – n.r.), inclusiv pe proiecţia bugetului pe anul viitor, fiindcă dorim până la sfârşitul anului să avem şi bugetul aprobat”, a mai precizat premierul.

Pe 18 octombrie, Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe legea privind măsurile fiscal-bugetare pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri