Ciolacu, despre ordonanța pe energie: „Îmi doresc să o prelungim pe doi ani, până în 2025”. El așteaptă o soluție comună de la CE

Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii de presa
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că aşteaptă de la Comisia Europeană o soluţie de reglementare în privinţa ordonanţei de urgenţă privind energia, spunând că el este unul dintre susţinătorii ideii să existe o practică unitară la nivelul Uniunii Europene în domeniu. Liderul PSD a mai menționat că doreşte ca prevederile acestui act normativ să fie prelungite până în 2025.

„Sunt unul dintre susţinătorii, şi am şi spus acest lucru la Berlin, să existe o practică unitară la nivelul Uniunii Europene. Aşteptăm zilele acestea, că am înţeles că se discută şi la Comisia Europeană, şi cred că până la sfârşitul lunii o să închidem, eu îmi doresc ca totuşi această ordonanţă să o prelungim pe doi ani de zile, până în 2025, şi îmi menţin părerea că trebuie căutată o soluţie de reglementare”, a declarat Marcel Ciolacu la Parlament, întrebat când va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor ordonanţa pe energie, potrivit Agerpres.

El a spus că este posibil ca de la Comisia Europeană să vină o soluţie de reglementare.

„Tocmai v-am anunţat că de aceea nu ne-am grăbit, ca să aşteptăm (Comisia Europeană - n.r.). Poate de la Comisia Europeană vine o soluţie de reglementare, la fel pe doi ani”, a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu faptul că în acest timp se emit facturi de plată a energiei.

Ordonanţa de urgenţă 119/2022 privind energia a fost adoptată cu modificări de Senat pe 27 septembrie, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. În prezent, OUG 119/2022 se află la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri