Ciolacu, despre Schengen: Nu cred că vom avea un Consiliu extraordinar JAI, l-am avea degeaba. Între timp Austria îşi menţine poziţia

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii de presa
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

România trebuie să aibă o strategie eficientă şi de învingător în privinţa aderării la spaţiul Schengen, a declarat, marţi, Marcel Ciolacu. Liderul PSD a spus că nu crede că va fi un Consiliu extraordinar JAI, pentru că "l-am avea degeaba, în condiţiile în care Austria îşi menţine poziţia de a vota împotriva aderării României". 

"Locul României este în spaţiul Schengen. Vom vedea în perioada următoare cum, poate de data aceasta o să ne coordonăm paşii mult mai bine. Vedem cu ce veşti o să vină preşedintele României după data de 15 decembrie de la Consiliul European. Din câte ştiu eu, în acest moment, nu este pe ordinea de zi, dar un membru poate ridica această problemă.

Nu cred că vom avea un Consiliu Extraordinar JAI, pentru că am avea degeaba, între timp Austria îşi menţine poziţia de a vota împotriva aderării României", a declarat Ciolacu, după ce a participat la o conferinţă de presă a Primăriei Sectorului 4 privind finalizarea lucrărilor la o nouă staţie de metrou.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

VIDEO Declarațiile lui Marcel Ciolacu, după min. 14.23

El a susţinut că opoziţia Austriei la integrarea României în Schengen derivă dintr-un "interes meschin" legat de alegerile interne din această ţară.

"Să nu scoatem din context, totuşi, refuzul Austriei total nejustificat, pentru că nu a existat până acum de la cancelarul Austriei sau de la ministrul de Interne o justificare plauzibilă în ceea ce priveşte acest vot şi trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat.

Eu cred că a fost doar un interes meschin intern în alegerile interne din Austria, ceea ce nu se face la nivelul Uniunii Europene, unde, totuşi, trebuie să găsim solidaritatea între state şi nu interesele mici de grup, de partid şi electorale. Uniunea Europeană s-a creat pentru cu totul şi cu totul altceva", a explicat liderul PSD.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri