Ciolacu: Sper ca Guvernul să nu-și asume răspunderea pe buget. Vom veni cu legi prin care să-l amendăm

Data publicării:
marcel ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că, dacă Guvernul Ludovic Orban va decide să-și asume răspunderea pe legea bugetului pe 2020, parlamentarii PSD o vor amenda prin inițiative legislative.

„Sper ca până când vin cu bugetul de stat, să înceapă să își creioneze cifrele și să-și asume răspunderea guvernării unei țări. Legea bugetului de stat este cea mai importantă lege care se adoptă în Parlament în fiecare an. Sper din tot sufletul ca guvernul PNL, chiar dacă este un guvern minoritar, să nu aibă această intenție de asumare a răspunderii pe bugetul de stat. Atunci vom fi nevoiți să promovăm legi de amendare a bugetului de stat”, a spus Ciolacu.

„Ar fi o premieră în România, cred că și în Europa ca un guvern să vină cu o asumare pe buget, este cea mai importantă lege care se discută în Parlament. Nu poți să eviți Parlamentul când faci bugetul de stat”, a adăugat el.

Mai multe publicații au relatat, pe surse, că Guvernul ar intenționa să-și angajeze răspunderea pe legea bugetului pe anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri