Ciolacu spune că impozitarea progresivă nu poate fi aplicată până când ANAF-ul nu este digitalizat

Data publicării:
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, participă la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a 'Cartei Albe a IMM-urilor din România', în București, joi 6 octombrie 2022.
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ, că susţine impozitarea progresivă, însă a precizat că în România nu poate fi introdusă această măsură până când Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va fi complet digitalizată.

„Până când ANAF-ul nu va fi digitalizat, nu sunt unul dintre susţinătorii introducerii impozitării progresive. Dar sunt unul dintre cei mai mari susţinători ai acestui tip de impozitare, pentru că aceasta este direcţia pe care luat-o întreaga lume, întreaga Europă, mai puţin Rusia. Sau dacă dorim să apărăm ceva deja depăşit în întreaga lume sau în întreaga Europă, mai puţin în Rusia, cota unică, atunci să revenim la cota unică, fiindcă ea nu mai există în România”, a afirmat președintele PSD Marcel Ciolacu.

Liderul social democrat a participat, vineri, la Conferinţa Judeţeană a PSD Neamţ. Primarul oraşului Târgu Neamţ, Daniel Vasilică Harpa, care a asigurat interimatul la conducerea PSD Neamţ după condamnarea lui Ionel Arsene, a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene.

În același timp, premierul Nicolae Ciucă susține că impozitarea progresivă nu poate fi aplicată, atât timp cât nu este realizată o digitalizare a Ministerului de Finanţe care încă ţine şi calculează cifrele cu creionul în registre.

„Impozitarea progresivă este o soluţie care se poate aplica doar atunci când vom avea toate instrumentele necesare, mai precis digitalizarea la nivelul Ministerului Finanţelor pentru determinarea venitului global, pentru că discutăm de impozitare progresivă în condiţiile în care putem să determinăm venitul global. Aşa cum astăzi toate aceste cifre încă sunt ţinute cu creionul în registre, este imposibil să se aplice impozitarea progresivă”, a spus Ciucă.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri