Ciucă: Dacă până vineri nu se ia o decizie pe tema comasării alegerilor, nu mai are rost să discutăm

Data publicării:
Nicolae Ciucă, președintele Senatului.
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că dacă nu se ia o decizie până vineri pe tema comasării alegerilor, orice prelungire a discuțiilor ar fi „inoportună”. El a lăsat să se înțeleagă că PNL și PSD vor avea propriii candidați la algerile prezidențiale, spunând că „toate partidele mainstream” au avut întotdeauna candidat propriu.

„Am întrerupt negocierile aseară, vor fi reluate vineri. Eu cred că orice prelungire dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost să mai discutăm pentru că, pe de o parte, ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de foarte mult timp şi, până la urmă, trebuie să vedem celelalte probleme care sunt pe agenda guvernamentală şi trebuie rezolvate. Nu se profilează încă o decizie. Se discută, se analizează, urmează ca tot ce ține de calendar să fie agreat de ambele partide”, a spus Ciucă.

Întrebat despre posibilitatea unui candidat unic la prezidențiale din partea PSD și PNL, șeful liberalilor a spus: „Eu cred că nu trebuie să ne jucăm cu așa teme, discutăm de eficientizarea procesului electoral, nu trebuie să intrăm în discuții pe prezidențiale pentru că nu e momentul, e prea devreme pentru acest subiect”.

„Putem să privim clar în istoria coalițiilor și să vedem că de fiecare dată partidele mainstream nu au putut să nu aibă propriul candidat la prezidențiale, motiv pentru care e normal ca cetățenii să vină la vot nu pe ceva dinainte stabilit, ci să lăsăm electoratul să decidă”, a spus Ciucă.

Întrebat dacă există riscul unor fisuri în coaliție din cauza discuțiilor pe tema comasării alegerilor, Ciucă a spus: „Eu consider că suntem oameni responsabili. Ne asumăm fiecare să urmăm cursul în această jumătate de an electorală, ca atare mai abitir este nevoie de stabilitatea coaliţiei şi de derularea programului de guvernare”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri