CTP: PSD, în materie de haos, nu poate să fie decât egal cu PNL, dar în niciun caz depășit. Un agerism al lui Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu razand.
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre o declarație a lui Marcel Ciolacu făcută în contextul anunțării unei moțiuni împotriva Guvernului Orban. Președintele PSD a criticat activitatea Executivului și a ținut să precizeze că „un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD”. Despre această afirmație a lui Marcel Ciolacu, Cristian Tudor Popescu spune că ascunde multă profunzime și o analizează în stilul său inconfundabil.

Cristian Tudor Popescu: Este minunat. Este un agerism comis de domnul Ciolacu, care îmbină formidabil pe Albert Einstein, Mihai Eminescu și Ion Luca Caragiale.

Ce spune dânsul? Spune că „un haos mai mare decât acum, nu putea fi creat nici de PSD!”. Știți ce este asta? PSD este echivalentul vitezei luminii în vid, al postulatului fundamental al teoriei relativității speciale.

Așa se spune acolo, că viteza lumii în vid poate fi cel mult egalată, dar nu depășită. Asta spune și domnul Ciolacu. PSD, în materie de haos, nu poate să fie decât egal cu PNL-ul, dar în niciun caz depășit. Pentru că PSD este recordmenul absolut al haosului. E foarte logic ce spune dânsul.

Apoi... „Vreau ceea ce merit în orașul ăsta de gogomani, în care eu sunt cel dintâi între fruntașii politici. Vreau mandatul de deputat”. E, îl are mandatul de deputat domnul Ciolacu, este chiar șeful deputaților. Îl are, spre deosebire de Cațavencu, care năzuiește la el, „în orașul acesta de gogomani, în care eu sunt cel dintâi”. În haosul acesta, în care eu, PSD, sunt cel dintâi creator de haos.

Și, în sfârșit, Eminescu... „Din haos, Doamne, m-am născut și m-aș întoarce-n haos”. Din haos s-a născut PSD acum 30 de ani, din haosul căderii comunismului, și de 30 de ani năzuiește să se-ntoarcă în haosul din care a venit... Și atunci creează el haos, cu o competență și o capacitate formidabilă, de neegalat. Sau, doar de egalat, cum spune domnul Ciolacu. Și încearcă cu ocazia asta să ne ducă și pe noi cu el în haosul ăsta primordial...

Vedeți câtă profunzime se poate ascunde în acest agerism al celui dintâi dintre deputați?

Editor web: Liviu Cojan

Partenerii noștri