Culisele propunerii lui Florin Cîțu la funcția de premier: Ludovic Orban: Am scris fiecare pe o foaie

Data actualizării: Data publicării:
Tănase Stamule a încărcat pe Facebook o fotografie din ședința în care Florin Cîțu a fost nominalizat ca prim-ministru.
Tănase Stamule a încărcat pe Facebook o fotografie din ședința în care Florin Cîțu a fost nominalizat ca prim-ministru.

Președintele PNL și premierul demisionar, Ludovic Orban, a spus miercuri seară, după ce a anunțat în mod oficial că Florin Cîțu este noua propunere de prim-ministru din partea PNL, cum s-a ajuns la această propunere: fiecare lider al partidului a scris pe o foaie de hârtie numele dorit.

„A fost propunerea președintelui - interesantă - ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier. Am scris același nume”, a spus Orban, întrebat de jurnaliști cum s-a ajuns la numele lui Florin Cîțu.

„Nu e întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice, de un premier cu credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Florin Cîțu a purtat negocieri importante cu partenerii europeni și cu instituțiile internaționale. Florin Cîțu a reușit, alături de BNR, Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă. Cunoaște foarte bine problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării și, în mare parte, are și pregătite soluțiile, iar multe care se derulează în continuare”, a adăugat Orban.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri