Cursa prezidenţială este în criză de candidaţi. Traian Băsescu nu dă nicio șansă politicienilor

Data publicării:
29032013-2013-04-15-14h16m29s246

Mugur Isărescu, Victor Ponta, Sorin Oprescu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. Sunt personalităţile aflate în topul încrederii în sondaje, dar pe care Traian Băsescu nu îi vede în scaunul de la Cotroceni.

„Niciunul din ei nu va fi preşedinte. Dintre politicieni, niciunul nu va fi preşedinte. Habar n-am ce vrea Mugur Isărescu. Victor Ponta a spus clar că nu vrea, iar ceilalţi trei nu pot”, susține președintele Traian Băsescu.

Actualul primar general al Capitalei spune că nu s-ar feri de o competiţie prezidenţială, dar pentru el este prioritar să-şi îndeplinească datoria de edil.

„Spun că da, cred că aş putea face faţă dacă va fi nevoie, punct. Oprescu o să vină când o să vrea el. Nu negociez Bucureştiul cu nimeni, eu îmi văd de treaba mea. Oprescu deocamdată este primar general, răspunde în faţa bucureştenilor de ce le-a promis”, afirmă Sorin Oprescu.

Nici Mugur Isărescu, cotat în multe sondaje cu cea mai mare încredere din partea românilor, nu are planuri prezidenţiale.

„Nu are nicio intenţie să candideze şi, mai mult decât atât, nu i-a făcut nimeni o asemenea propunere. Toate acestea sunt poveşti. Nu acesta este planul de viitor al guvernatorului”, spune consilierul şefului Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu.

Funcţia supremă în stat nu îl tentează nici pe Klaus Iohannis.

„Acum nu vizez postul de prim-ministru, cum nu vizez nici postul de preşedinte. Nu este o ţintă pentru mine în viitorul apropiat, deci nu este o ţintă pentru mine în 2014”, afirmă primarul Sibiului.

Traian Băsescu nu exclude apariţia unui candidat neaşteptat la alegerile prezidenţiale din 2014. El spune că Mişcarea Populară, abia înfiinţată, ar putea să furnizeze o surpriză în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri