Dacian Cioloș, replică pentru Traian Băsescu: „Dacă vrea să discutăm, o putem face direct, nu prin talk-show-uri cu informații eronate”

Data publicării:
basescu ciolos 2 presidency.ro
Foto: presidency.ro

„În loc să începem să lucrăm împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harță acasă”, a scris marți seara, pe Facebook, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș, care îl amintește în context pe fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, al cărui consilier prezidențial a fost.

„I-am spus și președintelui Traian Băsescu azi, când ne-am întâlnit în avion: dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct, și nu prin talk-show-uri cu informații eronate”, scrie Dacian Cioloș.

Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că Dacian Cioloș este doar un executant de mandat al președintelui Franței, Emmanuel Macron, și nu are dreptul să gândească singur. „Mă enervează ce a făcut Macron, iar el - noi îl vedem pe Cioloș ca exponent - e un executant al mandatelor date de Macron. (...). Nu o să reînnoiască Macron, pentru că nu este în stare să o reînnoiască Franța. Reformele acute de care are nevoie Franța nu au reușit la el acasă și vine prin Cioloș să reformeze UE! Sper să nu fie reformată după viziunea lui”, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax. Despre Dacian Cioloș, Băsescu a completat: „Nu credeți că are dreptul să și gândească, când îl are șef pe Macron! Cioloș lucrează pe mandat dat de Macron. Cioloș este executant de mandat”.

În replică, Dacian Cioloș, fost comisar european, spune, în postarea sa de pe Facebook: „România are nevoie de politicieni responsabili care să le apere interesele cu toată forța și la Bruxelles și la București, iar pentru mine aceasta este direcția. Apelul meu este să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru țară”. 

Liderul grupului Renew Europe punctează: „Am urmărit zilele acestea mai multe dezbateri care au mestecat câteva teme false despre mine și europarlamentarii Alianței 2020 USR PLUS. Am ales să nu răspund la fabulații reciclate înainte sau în timpul campaniei electorale. Observ însă că, în loc să începem să lucrăm împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harță acasă. Eu unul nu voi cădea în această capcană, în care dezbateri democratice și consistente din Parlamentul European sunt tăvălite în discuții fără noimă în țară. Nu asta așteaptă cei care ne-au votat pe 26 mai”, subliniază Dacian Cioloș.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a fost ales liderul nou înfiinţatului grup Renew Europe (Înnoim Europa) din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mişcarea „En marche” a președintelui Macron şi Alianţa USR-PLUS.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...