Video Dan Barna: Cum a putut PNL să pună un condamnat definitiv șef la cadastru? Dacă Ludovic Orban știa, e un limbaj dublu revoltător

Data actualizării: Data publicării:
dan barna si ludovic orban discuta apropiat
Liderul USR, Dan Barna și președintele PNL, Ludovic Orban. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna a declarat, miercuri seară, la Digi24, că, deși PNL a votat inițiativa USR „Fără penali în funcții publice”, marți, în Camera Deputaților, șefă la Oficiu de cadastru Iași a fost numită, din nou, de instituția aflată în subordinea Guvernului, „o doamnă condamnată definitiv acum două săptămâni”. Liderul USR spune că nu acceptă în discuțiile privind alianțele cu PNL la alegerilor locale susținerea candidaților „PSD-iști” și se întreabă în unele cazuri „unde sunt limitele colaborării”.

„Mă aștept ca această inițiativă (Fără penali în funcții publice) să treacă, pentru că am ajuns la acel moment în care înțelege și PSD și PNL că așa nu se mai poate. S-a ajuns în acel moment în care presiunea societății pe care USR a dus-o în Parlament – vă aduceți aminte de pancartele acelea pe care le-am luat din stradă și le-am dus în Parlament creând un precedent - a început să schimbe mentalitatea și înțeleg și ei că nu pot să mai voteze spunându-le românilor noi preferăm să păstrăm condamnați în primării sau în Parlament. Lucrurile se schimbă.

Gândiți-vă cât de revoltător este. Astăzi, citim în presă că la Iași este numită șefă la cadastru o doamnă condamnată definitiv acum două săptămâni. Cum a putut PNL, că asta e realitatea, să pui un condamnat definitiv șef la cadastru, nu condamnat acum 20 de ani că a trecut pe roșu noaptea, ci condamnată pentru abuz în serviciu, să o pui șefă la cadastru, în condițiile în care PNL a votat la Camera Deputaților «Fără penali în funcții publice»”, a declarat Dan Barna.

Întrebat dacă menționează aceste aspecte în discuțiile cu Ludovic Orban, liderul USR a răspuns: „Da. Eu vreau să cred că acea numire nu a fost făcută cu știința domnului Orban. Sper că nu s-a întâmplat lucrul ăsta, pentru că dacă s-a întâmplat avem un limbaj dublu revoltător”.

Despre alianțele cu PNL la alegerile locale, Dan Barna a spus că USR este foarte ferm în a nu avea „PSD-iști” între opțiunile de candidați.

Acesta definește „PSD-iști” candidații „care au susținut sau au fost în PSD”. „Sectorul 2, Sectorul 5 al Capitalei. Fiecare sector are propria sa problemă, dar sunt optimist că sunt șanse să găsim o soluție. În două săptămâni ar trebui să avem încheiate toate aceste candidaturi, pentru a intra în logica de campanie”, a adăugat acesta.

Citește și: Robert Negoiță, întrebat dacă a avut discuții cu PNL: „Am avut discuții aproximativ cu toată lumea”

Barna a afirmat că există discuții despre candidaturi comune în orașele și județele unde există „baroni PSD” în funcție.

„La Constanța, PNL a ales propriul candidat. La Craiova discuțiile sunt în curs. La Iași nu se pune problema vreunei colaborări, pentru că acolo e candidată colega noastră Cosette Chichirău. Un PSD-ist, domnul Chirica, reprezintă acum PNL, cum din păcate se întâmplă și în Argeș. La Pitești candidează Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș, și deși am insistat în discuțiile cu PNL să îl susțină, a optat pe susținerea unui alt PSD-ist, viceprimarul PSD din Pitești, ceea ce creează o întrebare legitimă: unde sunt limitele colaborării?”, a explicat deputatul USR Dan Barna.

El a spus că USR susține un candidat PNL „în Galați, Brăila, câteva județe din Moldova”. “Sunt discuții pentru a susține un candidat USR la primărie și cel al PNL la Consiliul Județean sau invers”, a spus liderul politic.

Întrebat ce șanse dă unei variante în care PNL și USR merg la alegerile locale cu alianțe la toate sectoarele Capitalei, Dan Barna a răspuns: „Știți cum e. Oamenii devin raționali când celelalte soluții s-au epuizat. Deocamdată analizăm soluții”.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, instituție subordonată Ministerului Lucrărilor Publice a numit, miercuri, ca director al Oficiului din Iași pe Narciza Nedelcu, care a mai ocupat acest post în trecut. Din această calitate ea a fost trimisă în judecată și condamnată definitiv, pe 2 iulie 2020, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Nedelcu este mama unuia dintre politicienii apropiați de primarul Mihai Chirica, numărul 2 în PNL Iași, potrivit G4Media.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri