Dan Barna, la Digi24: E un conflict intern în Coaliție. Azi în Parlament nu a existat majoritate

Data publicării:
parlament

Dan Barna a vorbit la Digi 24 despre suspendarea ședinței în care trebuia să se voteze moțiunea simplă care îl viza pe Tudorel Toader. Președintele USR spune că de teamă că nu vor avea majoritate ca să poată să voteze cum doresc, cei de la PSD au părăsit sala, iar Florin Iordache, „disperat”, a suspendat ședința și a plecat.

Cosmin Prelipceanu: Spuneți că nu s-au prezentat PSD-iștii pentru că au văzut că „nu au pe unde să scoată cămașa.

Dan Barna, președintele USR: Elementul de fond a fost cel legat de moțiunea care îl viza pe Tudor Toader. Mesajul acestei moțiuni simple este unul foarte important pentru PSD, sunt unii nemulțumiți de ministrul Toader pentru că nu a apărut acea amnistie și grațiere la care probabil se roagă în fiecare seară.

Apoi mai e o componentă cu poziția ALDE legată de OUG 114. E un conflict intern și o majoritate care de fapt nu prea există, sau nu a existat astăzi, ca să fiu mai cât mai relativ se poate.

Pur și simplu au plecat, Parlamentul și-a oprit lucrările, o altă zi pierdută pentru România.

Cosmin Prelipceanu: Dumneavoastră ați fost?

Dan Barna: Da, am fost. În momentul în care am intrat pe ușă, domnul Iordache a spus „nu e cvorum, plecăm”. A fost o chestie de două minute. Colegii mei au văzut că foarte mulți membri PSD au plecat și au făcut cereri pe ordinea de zi, era majoritatea Opoziției, iar domnul Iordache, disperat, a suspendat ședința și a plecat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri