Sari la conținut

Deputatul Mădălin Voicu: Legea antifumat ar trebui regândită. Interzicerea fumatului este o formă de discriminare

Foto: Gulliver/GettyImages

Asta nu e lege, după părerea mea, sau forma în care a fost ea prezentată. Nu numai că a fost amânată, dar sper să existe oameni care să gândească lucrurile într-un echilibru care să ne dea dreptul și nouă, celor care fumăm, să avem un loc în care să putem avea această pretenție de a fi lăsați să rămânem fumători. De acord că țigara este o chestiune toxică și care într-adevăr dăunează sănătății, dar fiecare își asumă într-o formă de libertinism pe care cred eu că democrația o prevede, să avem sau nu în conștientul sau conștiința noastră dreptul de a face acest exercițiu”, a afirmat Voicu.

În opinia sa, interzicerea fumatului este o formă de discriminare.

„În condițiile în care eu ca fumător constat că există rigori de-astea discriminatorii sau absurde ar trebui să ne gândim dacă într-adevăr ne preocupă ceea ce înseamnă toxicul în care trăim, să nu mai circule nicio mașină pe combustibil lichid sau solid, să nu mai existe fabrici, să nu mai existe nimic care poluează atmosfera”, a afirmat deputatul social-democrat.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost scos miercuri de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

Proiectul a fost înscris luni pe ordinea de zi, dar, în cursul zilei de marți, a fost scos și retrimis la Comisia de sănătate.

Pe aceeași temă