DOCUMENT. Moțiunea de cenzură USR PLUS - AUR: „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”

Data actualizării: Data publicării:
george simion_INQUAM_Photos_Ilona_Andrei
George Simion, filmează o conferință de presă a liderului USR PLUS Ionuț Moșteanu. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu a fost depusă, vineri seara, la Parlament. Moțiunea, care are titlul „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, și a fost redactată inițial de cei din AUR, a fost curățată de criticile la adresa miniștrilor USR PLUS. Au fost lăsate doar cele la adresa premierului Florin Cîțu. Cei din USR PLUS au fost, însă, de acord să păstreze titlul moțiunii AUR.

În textul moțiunii, USR PLUS și AUR susțin că „România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare”. 

De asemenea, aceștia îi reproșează premierului problemele cu legea avute în Statele Unite ale Americii: „O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România.”, se arată în textul scris de AUR și USR PLUS.

„Din păcate, premierul Florin Cîțu și cei care îl susțin au arătat unei țări întregi că interesele de grup sau de partid sunt mai presus decât interesele țării. Pentru a obține sprijinul necesar alegerii în funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu a imaginat și pus în aplicare un plan de finanțare a primarilor liberali cu bani de la bugetul național”, se arată în moțiunea de cenzură.

Lui Florin Cîțu îi este reproșat programul de investiții „Anghel Saligny”.

„Fără să instituie criterii clare de selecție a proiectelor, de monitorizare și auditare a acestora, Planul național de investiții „Anghel Saligny” este doar o pușculiță de partid. Pentru punerea în aplicare a acestei scheme de influențare a votului la congresul PNL, Florin Cîțu a demis ministrul Justiției și a numit imediat un interimar care să-i execute ordinele. Îl încurcau procedurile legal-administrative ce trebuiau urmate, așa cum se face într-un stat de drept. Are România nevoie de investiții? Cu siguranță da. Dar la un plan național trebuie să aibă acces orice comunitate locală, indiferent de culoarea politică a primarului. Trebuie să ieșim din logica relațiilor de cumetrie și a baronilor locali pentru a construi o societate și o țară în care să se regăsească fiecare cetățean și în care accesul la sursele publice de investiții să se facă pe bază de merit și competență, nu pe baza carnetului de partid al primarului”, mai scrie în moțiune.

„Fiți de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor și a „băieților deștepți”! Votați pentru demiterea guvernului Cîțu!”, se încheie moțiunea de cenzură a celor din USR PLUS și AUR.

Textul complet al moțiunii poate fi consultat AICI.

În varianta inițială transmisă presei de AUR, miniștrii USR PLUS erau criticați dur. 

„Care sunt rezultatele la 9 luni de la data începerii exercițiului financiar? ZERO, un mare și rotund ZERO, așa cum îi este caracteristic d-lui Ghinea”, scria în varianta inițială a moțiunii AUR.

De asemenea, în moțiunea celor de la AUR apăreau mai multe referiri la USR PLUS.

„USR PLUS dorește sexualizarea copiilor”/Pentru USR PLUS „identitatea națională și tricolorul reprezintă „teme false”/„Guvernul PNL-USR PLUS-UDMR a îndatorat țara”/„Președintele Iohannis stă cu un pușcăriaș la masă, iar cei de la USR PLUS tac mâlc în speranța că oamenii vor uita de campania Fără penali în funcții publice”, sunt doar câteva exemple.

Citește și Cîțu: O să iau legătura cu liderii europeni. În România se prefigurează o alianță toxică cu un partid extremist

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri