Dragoș Tudorache a depus jurământul. Klaus Iohannis: Este vital ca alegerile să se desfăşoare în perfectă siguranţă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la ceremonia depunării jurământului ca ministru de Interne de către Dragoş Tudorache, că este vital pentru democraţia din România ca alegerile să se desfăşoare în „perfectă ordine” şi într-un climat de siguranţă, dar şi ca rezultatul să nu fie viciat.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Chiar dacă nu MAI le organizează, ci AEP, ministerului îi revine un rol foarte important, de sprijin şi de asigurare a ordinii şi disciplinei în cadrul procesului electoral. Acest lucru trebuie să vă preocupe cel mai mult. Este vital pentru România, pentru consolidarea democraţiei şi este extrem de important pentru a da credibilitate procesului electoral ca aceste alegeri să se desfăşoare în perfectă ordine, într-un climat de siguranţă şi să avem garanţie că rezultatul nu este viciat în niciun fel”, a declarat Klaus Iohannis

Președintele i-a spus lui Dragoș Tudorache că preia un portofoliu greu, dar a lăudat activitatea MAI de până acum, mai ales în privinţa alegerilor locale, unde ministerul „s-a absolvit cu brio” de rolul pe care l-a avut. Şeful statului a subliniat că etapa următoarea este însă mai complicată, iar MAI trebuie să fie performant.

„Preluaţi unul din ministerele de bază din Guvern într-o etapă care este în acelaşi timp o etapă dificilă, dar totodată cu şanse foarte bune de a consolida acest minister, care a trecut printr-o serie de provocări şi au fost, în afară de discuţiile de la vârful ministerului, care s-au datorat altor cauze, etape în care MAI a dovedit că este mult mai puternic şi a dovedit că poate face faţă unor provocări complicate într-un fel care ne bucură”, i-a spus Iohannis noului şef de la Interne.

Preşedintele i-a urat succes şi i-a mai transmis lui Tudorache că, deşi mandatul său este unul relativ scurt, „nu va fi simplu deloc”.

Şeful statului a avut un mesaj şi pentru noul şef al Cancelariei premierului, Paul Gheorghiu, căruia i-a spus că va avea o muncă „solicitantă şi complicată”, pentru că va trebui să se asigure ca programele pe care le va coordona să fie corelate între ministere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri