Elena Udrea încă nu a depus a doua contestație. Cere reluarea alegerilor în PDL

Data publicării:
25032013 20petcu-56780

Elena Udrea mai așteaptă. Ea a anunțat că se va consulta mai intâi cu cei care au susţinut-o si apoi va decide ce va face. Elena Udrea continuă să acuze fraudarea votului la alegerile din PDL, dar susţine că nu va părăsi partidul.

Udrea a spus că votul de sâmbătă a fost fraudat, a reclamat că au votat mai mulți delegați decât erau prezenți și că printre votanți sunt persoane care nu existau în sală.

Ea a spus că nu intenționează să plece din PDL și vrea să își continue proiectele alături de partid.

Deputatul a mai declarat că „este o greşeală a actualei conduceri” a PDL faptul că „l-au îndepărtat pe Traian Băsescu” şi a arătat că şeful statului este cel mai credibil lider al dreptei.

Întrebată dacă îl va urma pe Traian Băsescu, Elena Udrea a arătat că mai e un an şi ceva până când președintele va pleca de la Cotroceni.

Stolojan îi cere să înceteze agitația mediatică

Astăzi, Theodor Stolojan i-a cerut lui Udrea să renunțe la contestații, la agitația mediatică și la denigrarea partidului. El a declarat că preşedintele PDL Vasile Blaga o invită pe Elena Udrea la o discuţie în vederea pregătirii alegerii Biroului Permanant Național, iar PDL aşteaptă din partea acesteia „încetarea agitaţiei mediatice pe care o face arătând că este timpul ca denigrarea partidului să înceteze”.

Întrebat care ar fi scopul pentru care Elena Udrea ar face „agitaţie mediatică”, Stolojana spus că nu îşi propune să descopere lucruri pe care nu le ştie.

„Comisia care a fost organizată potrivit Statutului şi-a încetat activitatea, a rezolvat contestaţiile, este timpul ca denigrarea acestui partid să înceteze”, a adăugatStolojan.

După Convenţia de sâmbătă seară, în care Vasile Blaga a fost ales preşedinte al PDL, a avut loc o şedinţă a Colegiului Director al PDL în care a fost decisă convocarea Consiliului Naţional de Coordonare peste două săptămâni, unde se vor alege celelalte funcţii de conducere ale partidului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, că nu a chemat-o pe Elena Udrea la negocieri după Convenţia de sâmbătă, ci doar la discuţii, el explicând că este doar preşedintele partidului, nu proprietarul acestuia şi, în consecinţă, nu are nici funcţii şi nici altceva de negociat în partid.

Vasile Blaga i-a convocat la sediul PDL pe toţi parlamentarii democrat-liberali. Aflată în conflict deschis cu liderul formaţiunii, Elena Udrea a anunţat că nu va fi prezentă la întâlnire pentru că este invitată la un post de televiziune.

Cum sună un dialog de la distanță între Udrea și Blaga

Elena Udrea: Nu am nimic de negociat. Nu negociez încrederea celor care au votat moțiunea pe care am reprezentat-o.

Vasile Blaga: Am vazut că s-au făcut trimiteri via a vis de negocieri...eu nu am ce sa negociez...

Elena Udrea: Vom acționa din interiorul partidului și vom rămâne un grup cu o identitate bine definită.

Vasile Blaga: Cine va înțelege ca în acest cadru statutar să lucreze da, cine nu...Discutăm oricât până la decizie, dupa care disciplină!

Elena Udrea: Nu am spus că vorbesc peste deciziile partidului. Spunem lucrurile pe care le credem.

Vasile Blaga: Da, am întâlnire cu colegii mei și apoi vă sun. Nu m-a sunat. Sper să vină la întâlnire.

Elena Udrea: Nu avem nicio problemă să mergem la întâlnirile cu parlamentarii. Noi nu vom recunoaște niciodată ce a fost sâmbătă.

Vasile Blaga: Avem un rezultat..avem un nou statut.

Elena Udrea: Echipa lui Blaga a stat în partid și a făcut opoziție la domnul Boc. Noi nu facem opoziție la noua conducere, ci la USL.

Vasile Blaga: Am fost acuzat că vreau să duc partidul la cheie PSD. Acum s-a schimbat macazul, vreau să îl dau la cheie PNL!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri