Elena Udrea: Poate că nu că ar fi rău să se dizolve Parlamentul, pentru că e uriaș

Data publicării:
12122012 20m 20udea 20cosmin-38317

Invitata lui Cosmin Prelipceanu la „Jurnalul de seară”, Elena Udrea a comentat contextul și procedura constituțională pentru desemnarea primului ministru al României, în contextul în care USL, care a câștigăt alegerile de duminică, are o singură propunere, Victor Ponta.

„Este dreptul lor să meargă cu o singură variantă de prim ministru, consultările au loc conform Constituției și este dreptul președintelui să propună un premier Parlamentului. Constituția spune că dacă două propuneri consecutive cad în 60 de zile, atunci se dizolvă Parlamentul. Nu că ar fi rău să se dizolve, pentru că avem un Parlament uriaș, de 588 de persoane, format din mulți penali și oameni cu probleme în justiție, dar asta este partea constituțională”, a declarat Elena Udrea, la Digi24.

„Președintele poate să ceară o a doua variantă”

„Suportul popular pe care (cei din USL – n.r.) l-au obținut duminică le dă lor dreptul să meargă la Cotroceni, însă el nu-l obligă ca aceasta să fie și cea pe care o acceptă președintele. Președintele poate să ceară o a doua variantă, după cum la fel de bine președintele poate să meargă cu varianta USL, și anume cu Victor Ponta, și atunci vom avea un Guvern condus de Victor Ponta”, a comentat Elena Udrea.

„Din punctul meu de vedere, cred că, fără să știu ce vrea să facă președintele, dar este opinia mea: la un scor, ca acesta pe care l-a obținut, cred că USL trebuie să fie lăsat să-și pună prim ministru și să guverneze, să-și asume guvernarea și ce urmează în anul următor, din punct de vedere al crizei economice, pentru că uitați ce s-a întâmplat astăzi: astăzi, Guvernul Ponta a spus de fapt de îi așteaptă. Se ce nu a spus săptămâna trecută, de ce nu a spus acum o lună, această toamnă? Pentru că înainte de alegeri au încercat să amăgească electoratul că au soluții pentru venituri mai mari anul viitor, taxe mai mici. (...) La tri zile după ce poporul a dat votul, vin și spun adevărul: Dragi români, nu sunt bani, vă creștem taxele și impozitele”, a declarat Elena Udrea.

„Cred că președintele va respecta decizia USL”

Fostul ministru al dezvoltării regionale a spus că nu crede că Traian Băsescu va genera o nouă criză politică și crede că va respecta decizia USL, lăsând-o să-și asume guvernarea,mai ales în condițiile în care vine un an dificil din punct de vedere economic. „Dacă nu vor avea grijă, se vor duce la vale. Altfel vom vorbi la vară despre susținerea USL”, spune Elena Udrea.

În ceea ce privește zvonurile despre o discuție cu Mircea Geoană, Elena Udrea este sceptică și nu crede că a existat o asemenea întâlnire, părere împărtășită și de Karoly Borbely, reprezentant al UDMR, prezent și el în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu. „Mircea Geoană s-a mai fript o dată”, a comentat Karoly Borbely.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri