Video Florin Cîțu, după declarația lui Klaus Iohannis privind funcția de premier: „Președintele mă susține în această declarație”

Data actualizării: Data publicării:
presedintele klaus iohannis si dlorin citu la cotroceni
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Florin Cîțu spune că nu știe la ce s-a referit Ludovic Orban când a spus că „cel care este ales președintele PNL trebuie să fie și premier”, dar că la congresul PNL se va alege doar conducerea partidului și că nu există în statut prevederi cu privire la funcția de prim-ministru. Întrebat cum interpretează declarația președintelui conform căreia „așa cum este acum e foarte bine”, premierul a spus că președintele îl susține „în această declarație”. 

Cosmin Prelipceanu: Ludovic Orban spune că cel care va fi șef la PNL, va fi și prim-ministru, că ăsta este un principiu, așa trebuie să se întâmple. Klaus Iohannis spune „așa cum este acum e foarte bine. Premierul nu se stabilește în partid, se stabilește prin vot în Parlament”. Dumneavoastră ce ziceți?

Florin Cîțu: Eu zic că alegerile din PNL, din ce-am văzut eu în statut, sunt despre președintele PNL, mai sunt și despre prim-vicepreședinți și despre întreaga conducere executivă. Nu am văzut nicăieri nimic nici de principii, nici undeva în statut cu asterisc să scrie ceva despre funcția de premier sau de alte funcții din Parlamentul României sau în altă parte.

Cosmin Prelipceanu: Să înțelegem din declarația președintelui că vă susține?

Florin Cîțu: Da. Cu siguranță. Mă susține în această declarație. Răspunsul era la întrebarea dacă în congresul PNL se tranșează și funcția de premier. Nu știu ce voia să spună domnul Orban, eu vă spun că Congresul PNL este despre președintele PNL nu despre altceva. Eu n-am asistat la nicio discuție în BEX sau în altă parte, nu am văzut în statut, nici la Consiliul Național când s-a aprobat acest congres  nu a fost niciod discuție despre altceva.

Duminică, Ludovic Orban a spus că persoana care va fi aleasă în funcția de președinte al PNL trebuie să fie și prim-ministrul României, sugerând, astfel, că dacă va câștiga vrea să se întoarcă și la conducerea guvernului României.

Ulterior, Klaus Iohannis a respins ideea avansată de Orban și a susținut că „așa cum este acum e foarte bine” și că funcția de premier nu este de la partid ci se ocupă prin votul Parlamentului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri