Florin Cîțu: România susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al comunității europene și euro-atlantice

Data publicării:
florin citu
Florin Cîțu la Summitul Platformei Crimeea, în august 2021, la Kiev.

Președintele PNL, Florin Cîțu, transmite, într-un mesaj pe Facebook, că România susține Ucraina pentru a deveni membru al Uniunii Europene și al NATO.

„Am spus, în cadrul Summitul Platforma Crimeea din august 2021, că România este un susținător ferm al intergrității teritoriale a Ucrainei și susține aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al comunității europene și euro-atlantice. România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere între UE și Ucraina”, a scris Cîțu, care a publicat și discursul său susținut în anul trecut, la Kiev.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În august 2021, reprezentanţi din 46 de ţări, au adoptat, la Kiev, o declaraţie în care au condamnat ocuparea şi militarizarea peninsulei Crimeea, anexate de Rusia în 2014. Documentul avertiza, la momentul respectiv, că „militarizarea în curs în Crimeea subminează securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre”.

Și președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, pe Twitter, că România sprijină „pe deplin” integrarea Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei, la UE. Declarația vine după ce Ucraina, aflată sub invazia Rusieia semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri