Video Circ cu George Simion la Ministerul Energiei. Jandarmii au încercat să-l scoată din clădire pe liderul AUR

Data actualizării: Data publicării:
317478867_1108544123188300_8886503853137139636_n
Foto: Digi24

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu s-a prezentat la conferința de presă de la Minister care trebuia să înceapă luni de la ora 12:30, pentru a clarifica OUG prin care este reglementată așa-zisa „taxă pe soare”. Aceasta este o taxă care ar urma să fie impusă prosumatorilor ce investesc în panouri fotovoltaice pentru producția proprie de energie. Ministrul nu s-a prezentat pentru că George Simion era prezent în sală.

Vezi și VIDEO Dialog halucinant între George Simion și jandarmerița trimisă să-l scoată din Ministerul Energiei. „De asta scrie pe mine Dialog"

ACTUALIZARE 13:00 La Ministerul Energiei, unde se află George Simion alături de jurnaliști, a ajuns și un jandarm care i-a cerut acestuia să părăsească clădirea, spunându-i că a încălcat legislația și că va trebuie să fie amendat.

„Virgil Popescu se ascunde de români, s-a anulat conferința de presă", a spus liderul AUR, care susține că vrea să vorbească cu oficialul din Guvern despre „taxa pe soare".

Simion a spus că va mai sta 5 minute și că va pleca la Parlament.

El de asemenea a spus că nu este violent și că nici nu-l va mai numit „hoț" pe Virgil Popescu.

La ora programată, în locul ministrului Virgil Popescu s-a prezentat secretarul de stat Sergiu Niculescu, care a precizat că va fi organizată o nouă conferință de presă unde va fi permis accesul doar jurnaliștilor acreditați. Această decizie vine ca urmare a prezenței liderului AUR George Simion în sala unde urma să vorbească Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a fost apostrofat în trecut de mai multe ori de deputatul AUR, inclusiv la Parlament.

George Simion s-a urcat la pupitrul unde trebuia să vorbească Virgil Popescu iar după aceea a început să-l caute pe acesta prin clădirea Ministerului, spunând că vrea să vorbească cu acesta.

PSD l-a acuzat duminică pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, de taxarea, prin ordonanță de urgență, impusă cetățenilor și firmelor care au investit în panouri fotovoltaice. Acuzația vine la puțin timp după ce USR a criticat guvernul PSD-PNL pentru emiterea acestei ordonanțe care introduce, practic, „taxa pe soare”. Surse guvernamentale susțin că OUG a avut avizele de la ministerele și instituțiile conduse de PSD: SGG, ANRE, Ministerul Finanțelor, iar miniștrii PSD nu au ridicat nicio obiecție în ședința de guvern în care a fost adoptată ordonanța.

Ulterior, Ministerul Energiei a reacționat spunând că modificările legii „erau necesare, având în vedere că România risca să intre în procedură de infringement”, iar ordonanța de urgență „vine cu o serie de clarificări legislative, tocmai pentru a încuraja acest tip de investiții”. De asemenea, instituția precizează că posibilitatea introducerii taxei este îndepartată, „în orizontul de timp al finalului anului 2026”, și ea presupune indeplinirea mai multor condiții „OUG poate fi modificată în Parlamentul României”, se mai arată în comunicatul Ministerului Energiei.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri