Sari la conținut

Grindeanu a iniţiat desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern în care a fost adoptată OUG 13

Biroul de presă al Guvernului a anunţat, vineri, că premierul Sorin Grindeanu a declanşat procedura de desecretizare a stenogramei şedinţei Executivului în care a fost adoptată OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, ca urmare a solicitărilor presei privind publicarea stenogramei.

170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_10_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam/Octav Ganea

”Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus iniţierea demersurilor procedurale pentru desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017, având în vedere că, potrivit legii, această decizie se poate lua printr-un Memorandum adoptat în şedinţa Guvernului. După finalizarea acestor etape procedurale, vă va putea fi pusă la dispoziţie stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017”, se arată într-un răspuns al biroului de presă la o solicitare News.ro.

Iniţial, în conferinţa de presă comună susţinută joi de Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, primul-ministru a răspuns unei întrebări de această temă, afirmând că stenograma va fi pusă la dispoziţia presei dacă vor exista solicitări scrise, făcute potrivit Legii privind accesul la informaţii de interes public.