Iohannis, despre modificarea Codului Fiscal: Trăim vremuri grele. Situația nu se va schimba peste noapte. Nu susțin măsuri populiste

Data actualizării: Data publicării:
iohannis declaratii 2
Președintele Klaus Iohannis, declarații de presă la Summitul NATO de la Madrid. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu susține „ieșiri populiste și afirmații de televizor”, în contextul declarațiilor făcute de PSD referitor la propunerile de modificare a Codului Fiscal. Șeful statului spune că susține poziția premierului Nicolae Ciucă „și ce a calculat Guvernul mi se pare și posibil și de bun simț”.

„Din partea mea există susținere pentru cota unică, pentru Guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili, când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor cum că se va face totul, pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine.

Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte. Cred că abordarea Guvernului, care este una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget este una care va avea susținerea mea. Asta am spus-o și până acum.

În ce privește discuția care acuma cred că nu mai este chiar oportună despre tot felul de plafonări, taxe, impozite, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor. În fapt, chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul Ciucă și ce a calculat Guvernul mi se pare și posibil și de bun simț”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că „în momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forţă care va asigura României o creştere economică”. Liderul social-democraților a cerut impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și suprataxarea proprietăților de lux și a marilor averi.

 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri