Iohannis: Evaluarea că partenerii externi se amestecă în treburile interne e fundamental greşită

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis spune că semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios și că evaluarea unor politicieni români conform căreia aceştia se amestecă în politica internă este fundamental greşită.

Aceste semnale venite de la parteneri trebuie să fie luate foarte în serios.Ştiu că în politica românească unii acuză că partenerii noştri se amestecă în treburile interne. Această evaluare este fundamental greşită”, a spus şeful statului.

Aceste semnale trebuie luate foarte în serios, cum de altfel trebuie luată în serios și opinia unor actori avizați externi, cum ar fi Comisia de la Veneția. Nu pentru a ne critica. Acesta e un discurs populist greșit. Oamenii vin să ne ajutre să construim o legislație mai peformantă, mai modernă.

Anumite abordări populiste prin care se arată cică ar veni unii străini să ne învețe le refuz clar și categoric. Noi suntem într-o uniune a valorilor. Dorim să ne consultăm cu partenri care vin să ne ajute. Nu putem să fim parte într-o comunitate de valori şi să ne izolăm”, a spus Iohannis la conferința de presă comună cu premierul Olandei, Mark Rutte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri